22.01.2010

That its Fowler, Robbie Fowler



when the ball hits the net
it's fairly safe bet
that its fowler robbie fowler


Tekel işçileri’nin grevi 40 güne yaklaştı, Ankara’nın soğuğuna rağmen hala ölmek var dönmek yok diyorlar, açlık grevine, ölüm orucuna başlayanlar var. Türkiye tarihinin en organize grevlerinden biri. Ama ne medya’da yeterince yer buluyorlar, ne de hükümetten istediklerini elde edebiliyorlar. Son günlerde bazı yazar ve gazetecilerin destek için Ankaraya gittiklerini, işçilerin yanında olduklarını okuduk. Popüler insanların desteği hem moral açısından hem dikkatleri üzerlerine çekmek açısından en iyi yol gibi. Peki ülkemizde rock yıldızları gibi görünen, bir imza uğruna peşinden koşulan futbolcuların bu konuda diyecekleri hiç bir şey yok mu?

and when Liverpool score
you will hear the kop roar
ohh, its fowler, robbie fowler


Belki bizde yok, ama futbolun beşiğinde sessiz kalmaktan hoşlanmayanlar vardı. Fowler, Dünya’nın gelmiş geçmiş en iyi forveti olarak anılmayacak ilerde muhtemelen, attığı müthiş çalımlar ya da rekor transfer ücretlerinin öznesi olarak da hatırlayamayacağız, ama günümüz futbolunda “karşı” taraftaki duruşuyla, karizması ve farklılığıyla İngiliz futbolseverlerin, KOP’un ve Liverpool liman işçilerinin kalbinde diğer futbolculardan farklı bir yerde kalacağı kesindir. Kolay değildir, bir takımın taraftarları tarafından efsane olacak şekilde sevilmek, hatta “tanrı” yerine konmak.

ian rush, roger hunt
who’s the bestman up front
ohhh , its fowler, robbie fowler


İngiltere,1997… Avrupa Kupa galipleri kupasında Norveç’in Brann Bergen takımıyla Liverpool arasındaki maçta Fowler takımının 3. Kendisinin 2 golünü attıktan sonra formasının altına giydiği "Support The 500 Sacked Dockers" (işten çıkarılan 500 liman işçisini destekle) yazılı t-shirt’ünü gösteriyor. Sonrası bildiğimiz şeyler, UEFA bu hareketinden dolayı cezayı kesiyor. Endüstriyel futbol dediğimiz pisliğin içinde, yaşadığı yerdeki insanların dramlarını kamuoyunun yüzüne vuran, yeri geldiğinde haksız gördüğü durumları kendince müdahale eden amatör ruhlu futbolcuların olması aslında bizim hala umudumuz var dedirtiyor.

he's the king of the kop
he's the best of the lot
robbie fowler




“God Bless Fowler..”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder