19.01.2010

...

Sabah trt2'de Devlet övünç madalyası törenine denk geldim, Abdullah Gül konuşuyordu ama alt yazı olarak "bugün bizim gurur günümüz" duruyordu.

"Bugün sizler gurur ve hüznü beraber yaşıyorsunuz. 'Vatan sağolsun' diyerek bu ülke ve millet için en büyük fedakarlığı gösteriyorsunuz. En acı gününüzde 'vatan sağolsun' diyerek, kimseye fırsat vermiyorsunuz. Bu çok yüce bir iştir. Bunu söyleyebilmek kolay değildir. Ama sizler bunu gözünüzü kırpmadan ilk defa acı haberleri alınca söylüyorsunuz. Şehitliğin, gaziliğin ne anlama geldiğini bildiğiniz için bunu söyleyebiliyorsunuz. Bunun için sizlere olan şükran duygumuz gerçekten sonsuzdur. Hepimiz biliyoruz ki, içinde bulunduğunuz hisleri anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır. Millet olarak sizlerle aynı duyguları yaşıyoruz. Acınızı paylaşıyor, acınızı biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bizlere."


- 19 ocak, bu ülkenin yakın tarihteki en büyük utançlarından, Hrant Dink cinayetinin 3. yıl dönümü. hala asıl katiller bulunmadı. Bugün binlerce insan agos gazetesi önünde o günü ve hrantı andı, sessizce özür diledi.

-Ankara'da binlerce tekel işçisi grevde. Ve bugün 100e yakın işçi ölüm orucuna başladı.

-Bugün Haiti'deki depremin 6. günü. binler değil yüzbinlerle ifade edilen cesetler. enkazdan kurtarılan bebekler, açlık, hastalık, utanç..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder