29.05.2011

Create your own Super-Hero!


Sanallığın getirdiği fütursuzluk sağolsun, yeni terimlerimiz oldu; Klavye delikanlısı, Antu Fenerlisi, Forza Beşiktaşlısı. Nasıl pis bir şey.

Son günlerde yıkılıyor yine ortalık malum sanal platformlarda. Tek bir duyumla, efsane yaratmalar, başka bir duyumda yeryüzünden silmeler. 5dk arayla hain ve kahraman olmak!

Hem totaliter rejimlerin hem popüler kültürün bir getirisi sürekli yeni kahramanlar yaratmak, tek hareketiyle kitleleri coşturan simgeler üretmek. Maalesef futbolda da böyle, asıl lafı geçenin para olduğu gerçeğini görmezden gelip, sürekli yeni ‘süpermenler’ istiyoruz. İstemekle kalmayıp çok kolay yaratıyoruz. Birebir içinde olmadığımız tüm olaylarda 'umduğumuz' doğruları kabullenip, üstüne bir de inanıp, tersi durumda kendi yarattığımız dünyayı yine kendi başımıza yıkıyoruz. Kaç kere yaşadık benzer şeyleri, neden akıllanmıyoruz anlamıyorum.


Sevgiden bağımsız bir olgu bence. İşin içinde şuursuzluk var. Körlük var. Balık hafızalık var. Zamanında tesadüfen açtığım fbtv'de, Tümer'i FB formasıyla gördüğümde o kadar canım yanmıştı ki, Beşiktaş dışındaki tüm isimlere mesafeli davranmayı öğrendim. Hala aklıma geldiğinde gözlerim doluyor be! Yanlış anlaşılmasın, Beşiktaş forması giyen herkes benim için değerlidir. Ama hangi takımı tuttuğu, ya da Beşiktaşı ne kadar sevip sevmediği konuları beni ilgilendirmiyor. Verdiği emek, saygı hepsinden öte. Bu yüzden illa bir yücelik bahşedeceksek, çocuklukten itibaren Beşiktaş için çalışıp, hakettikleri değeri –nedense- hiçbir zaman alamayan altyapı topçuları, amatör branş sporcuları ya da ne bileyim Süreyya Abi daha çok hakediyor. Ya da İlhan Mansız. (yazar burda konudan bağımsız, insiyatifini kullanıyor.)

Çok gördü bu gözler, umulmadık isimlerin ıslıklandığını. Zaman gelip Ersan’ın da ıslıklanmayacağını kimse garanti edemez. Bu gümbürtü de her şey gibi unutulur gider. Onun için sakin olun Şampiyonlar!

Son olarak bir anekdot vererek, kaçıyorum ben.

Kiliseden gelen işkence tehditlerinin üzerine galilei pişmanlık belgesini imzalar. bu yüzden hocasına çok kızan öğrencisi ile arasındaki diyalog:

Öğrenci: -“ne yazık o ülkeye ki, kahramanları yoktur.”
Galileo: -“ne yazık o ülkeye ki, kahramanlara muhtaçtır.”

-Create your own Superhero-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder