19.12.2009

18 aralık - Beşiktaş - Bursaspor maçı

Şimdi efenim, yağmurlu bir gün, afedersiniz sırılsıklamız üşüyoruz. - he tercih eder miyiz bir dağ evinde ayı postu üzerinde çatır çatır yanan şöminenin karşısında oturmayı, bu duruma ? tabi etmeyiz o ayrı - ama biz de insanız bekliyoruz ki takım oynasın, biz yağmurlu günde aşık olduysak, topçular da biraz çaba göstersin, değil mi ?. suç sizde tabi biz sezon başında yine hazırlamıştık kendimizi her maç "bitmesin dertler.." söylemeye, önce fener sonra manu diyip adrenalini tavan yaptırdınız.
saha berbattı, böyle yarı futbol yarı sutopu şeklinde geçti - havadan oynamaya pek alışık olmayan takım haliyle bocaladı. top da sevmedi zaten bizi. sonuçta 2-1 öne geçtiğimiz bir maçta 3 gol kalemizde görerek ellerimiz bomboş kaldı.
şimdi - maçın sıradan bir anadolu takımıyla oynandığını düşünüyorum, kayseriye verdiğimiz puandan ne farkı var sahte derbiler yaratmayın. heh sıradan bir maçta sıradan olmayan şeyler neydi asıl onlar önemli:

1. "Ruhda iman bedende Beşiktaş, Hicri yılbaşımız mübarek olsun": şimdi bu pankart neydi? yani cahilliğimi mazur görün de ilk defa hicri yılbaşı kutlaması yaşadım. teşekkür ederim, sevgili taraftarım.
2. Korcan: 1. kalecimiz sürekli değişse de hep 2. kaleci olarak bekleyen korcan, bu sezonki ilk maçını böyle şanssız bir havada oynadı. seviyoruz kendisini. yediklerin yemeyeceklerinin habercisi olsun.
3. Zapotoçni : Herkes çok sevmişti bu sarı adamı, haksız yere terbiyesizce gönderildi. Sanırım intikamını daha iyi alamazdı (bknz. resim2)
4. Zapotoçni forması almak isteyen masum taraftar: e be adam, yani anladım vefalısın, seviyodun zapoyu, belki forma koleksiyonun var onu da anlarım da, 7/24 sövmedik aile erbabı bırakmayan bir takımın formasını hem de yenilginin ardından alırsan, biraz tepki görebilirsin (!)
5. taraftar: yok arkadaş, değişimin ayak sesleri artık kulakları sağır edercesine yükseliyor. 2-1'ken lalalal koyduk mu diyip, 20 dk sonra yeter demirören diyen topluluk. allah sizi bildiği gibi yapsın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder